2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYITLARI

Okulumuzun 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı aday kayıtları 03/07/2023 tarihinde 09.00-15.30 saatleri aralığında yüz yüze olarak okulumuzda gerçekleştirilecektir. Kayıt işlemlerinde çocuğun annesi-babası veya yasal vasisinin bizzat bulunması öğrenci nüfus cüzdanı  getirilmesi zorunludur.

Okulumuz Kayıt Öncelik Sırası;

1. 2017 (ekim,kasım,aralık ayı )2018 Tamamı ,2019 (ocak,şubat,mart)doğumlu öğrenciler

2. Okulumuz kontenjanının adres kayıt bölgemizde yer alan öğrencilerce doldurulamaması durumunda okulumuz adres kayıt bölgesinde yer almamasına rağmen okulumuza kayıt yaptırmak isteyen  çocuklar,

3. Okulumuz kontenjanının 2017-2018-2019 İLK 3 AYdoğumlu öğrencilerce doldurulamaması durumunda yaş grubu küçültülerek kayıt işlemlerine devam edilecektir.

2019 doğumlu öğrencilerin kaydı yapılacaktır.

Okulumuzda sabah yarım gün, öğleden sonra yarım gün olmak üzere ikili eğitim yapılmaktadır.

Sabah Grubumuz: 07.30-12.30

Öğle Grubumuz: 12.30-17.30

SIKCA SORULAN SORULAR

S1. Çocuğum Ekim 2020 doğumludur. Okulunuza kayıt yaptırabilir miyim?

C. Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları yönetmeliğine göre 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle 36 ayını dolduran çocukların başvurularını kabul edebileceğimizden çocuğunuzu bu eğitim öğretim yılında kabul edemeyeceğiz. (35 Aylık Çocuk)

S2. Çocuğum Nisan 2019 doğumludur. Çocuğumu okulunuza kayıt yaptırabilir miyim? (Adres Kayıt Bölgesi dışı)

C. Okulumuzun 2023-2024 Eğitim öğretim yılı aday kayıtları 03/07/2023-28/07/2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Adres kayıt bölgemizden gelen çocuklarımızca doldurulamayan kontenjanlar için Aday Kayıt başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

S3. Çocuğum Ekim, Kasım, Aralık 2017 doğumludur. Çocuğumu okulunuza kayıt yaptırabilir miyim?

C. Çocuğunuzun kaydı İlkokul adres kayıt bölgesine tanımlıdır. E-Okul üzerinden hangi ilkokula kayıt yaptıracağınızı öğrenerek okul kaydı ile ilgili iş ve işlemlerinizi ilgili Okul Müdürlüğünde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ancak dilekçe ile kayıt işleminizi 1 yıl ertelemek suretiyle okul öncesi eğitim kaydını gerçekleştirebilirsiniz.

C. Çocuğunuzun kaydı İlkokul adres kayıt bölgesine tanımlıdır.

E-Okul üzerinden hangi ilkokula kayıt yaptıracağınızı öğrenerek okul kaydı ile ilgili iş ve işlemlerinizi ilgili Okul Müdürlüğünde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Müdürlüğümüzce çocuğunuzun okul öncesi eğitim kaydı yapılamamaktadır.

S5. Çocuğumu okulunuza kayıt yaptırmak istiyorum okulunuzda ne tür eğitim verilmektedir?

C. Okul öncesi eğitim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığının Okul Öncesi Eğitim Programı gereğince bilişsel, duygusal, sosyal, fiziksel ve özbakım becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

S6. Okulunuzda beslenme hizmeti veriliyor mu?

C. Okulumuzda sabah grubunda eğitim alan öğrencilerimiz için sabah kahvaltısı, öğlenci grupta yer alan öğrencilerimiz için öğle yemeği verilmektedir.

S7. Okulunuzda sınıflarda yardımcı personel bulunuyor mu?

C. Sınıflarımızda yardımcı personel bulunmamaktadır.

S8. Sınıflarınızda kaç öğrenci eğitim almaktadır?

C. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince sınıf mevcutlarımızın 20 olması esastır.

S9.Okulunuzda çocukların tuvalet ihtiyacı sonrası temizliği yapılıyor mu?

C. Okul Öncesi Eğitim programının özbakım becerileri eğitimi gereğince çocuklarımız kişisel temizliklerini kendileri yapmakta olup tuvalet eğitimi konusunda eğitimini tamamlamayan, bez kullanan çocukların okulumuza kaydı yapılamamaktadır.